Nieuw: vanaf september 2024

Voices
academy

Plezante voice-over workshops georganiseerd door Bernadette en Johfrah.

Meer weten? Laat dan vrijblijvend je e-mailadres achter. Wees snel, de plaatsen zijn beperkt.

Voice-over tips: stop met doen alsof, start met jezelf te zijn

Zo klinken je voice-overs beter!

Wees jezelf

In deze video geeft Bill een zeer interessante voice over tip. Vaak krijg je als voice over stem de aanwijzing om jezelf te zijn. Velen die pas beginnen proberen iemand anders te zijn. Of een bepaalde stem nadoen lijkt een manier om beter te zijn. Maar de grootste uitdaging is om jezelf te zijn achter de voice-over microfoon. De meest uitdagende regie aanwijzing is dus ook ‘geen radio announcer’. Als je een radio-host bent geweest voor enkele jaren heb je misschien niet door dat je dat doet. Dat afleren is niet makkelijk.

Tips om dit te kunnen

Bill bekijkt een script dat hij gekregen heeft voor een voice-over voor een ziekenhuis. De tekst is geschreven voor ‘jan met de pet’. De man in de straat. Dan mag je zeker niet klinken als een trailerstem of een announcer. Een tip: zet je hoofdtelefoon uit. Hoe meer je jezelf hoort, hoe meer je zult klinken als een announcer. Tweede tip: stel je voor dat je luisteraar vlakbij de microfoon zit. Ga een beetje dichter bij je microfoon zitten en denk echt dat de persoon waartegen je spreekt voor je zit. Hoe zou een normaal persoon, een jan met de pet, deze tekst zeggen? Zoek waar je de nadruk op kan leggen. Woorden die emotie opbrengen. Momenten waar je pauze kan leggen.

Bekijk het filmpje

Bekijk zeker het filmpje om te horen hoe hij het doet. Hij leest het voice-over scenario eerst voor. En legt dan stap voor stap uit waar de nadruk op kan liggen. Hij pauzeert af en toe. En probeert het personage echt te zijn. Zo gaat hij regel per regel verder.  Conclusie, klink niet als een fake trailerstem, maar als een echt persoon. Wees jezelf.Echt gouden tips. Zeker bekijken.  In enkele minuten krijg je een zeer interessante inkijk in de een voice over studio opname.

Meer blog-artikelen

Ik leg je stap voor stap uit hoe je zelf kan voice-over worden. Van je eerste demo tot het inrichten van je homestudio. Tips over stem- en microfoontechniek. En hoe vind je voice-over werk?