Hallo, ik ben Johfrah, een Vlaamse voice-over-stem.

Ik spreek al zo’n tien jaar teksten in voor webvideo’s en commercials. En ik durf intussen van mezelf zeggen ik een goede voice-over ben. Maar wat is een goede voice-over?

Hoe klinkt mijn voice-over stem?

Als Vlaamse voice-over klink ik warm, diep, naturel en energiek. Mijn stem straalt bovendien erg veel vertrouwen en rust uit. Ik breng uw boodschap heel helder en begrijpbaar over. Maar mijn stemgebruik is breed: van naturel tot over the top. Perfect voor commercials die eruit moeten springen!

Vanwaar kunt u mijn stem herkennen?

U kunt mijn stem herkennen van tv-spots voor Trivago en Tempur. Maar ook van diverse radiospots, bijvoorbeeld voor Kwantum of Goossens. Belt u naar de hulplijn van Tesla of Samung, dan loods ik u door het keuzemenu. Een rondvaart in de haven van Zeebrugge? Mijn stem gidst u anderhalf uur rond. Waar ik erg trots op ben: ik mocht net zoals David Attenbourough (dat is die beroemde BBC documentaire stem) reeds enkele bijzonder mooie canvas-documentaires voorzien van commentaar.

Als Vlaamse voice-over breng ik uw tekst tot leven.

Samen met u ga ik op zoek naar hoe we uw doelgroep kunnen aanspreken, raken en in beweging brengen. En ik garandeer u een prettige samenwerking: een nieuwe opname met een nét iets andere  tone-of-voice is steeds inbegrepen tot u hélemaal blij bent. Net omdat ik beschik over mijn eigen studio ben ik zeer flexibel. Maar ik kom uiteraard ook graag naar uw studio voor een live-sessie. Die opnamestudio mag zelfs in Amsterdam, Parijs of Londen liggen. Heel erg fijn, zelfs!

Iets meer over mij.

Naast mijn werk als Vlaamse voice-over werk ik ook al tien jaar lang als regisseur, cameraman en formatbedenker voor diverse televisieprogramma’s. Samen met een klein fantastisch team van tv-makers mocht ik zelfs een International Emmy Award in ontvangst nemen voor de regie van het Eén-programma Sorry voor Alles. Het spreekt voor zich dat ik daar enorm trots op ben. Maar werken als regisseur zorgt er ook voor dat je inzicht krijgt in het verhaal, zodat je het totaalplaatje beter begrijpt. Als voice-over ben je namelijk maar een kleine radar in een groter geheel. Maar wel een belangrijke.

Naast deze activiteiten geef ik ook af en toe voice-over workshops aan jonge starters, bijvoorbeeld aan radio-studenten in het RITCS, waar ik sinds dit jaar ook in de jury mag zetelen. Ik heb ook een YouTube-kanaal waar ik beginnende voice-overs tips geef. (Valt het op dat ik erg gepassioneerd ben?) Last but not least ben ik oprichter van het online internationale voice-over agency Voices.be, met afdelingen in FrankrijkDuitslandNederland, Spanje en Portugal. Indien u dus een voice-over zoekt in een andere taal, dan kan ik u daar zeker ook bij helpen!