Wat MOTIVEERT je om voice-over te worden?

Wat MOTIVEERT je om voice-over te worden? 2018-03-11T20:04:46+00:00

Omschrijving

Wat zeg ik in deze video:

Als je ook graag voice-over wilt worden, of eigenlijk maakt het niet uit wat je graag wil bereiken. Als je een droom hebt, dan moet je op zoek gaan naar de motivatie. Waarom wil je dat graag doen? Wat wil je daar graag mee bereiken? En dat helpt je om je droom elke dag opnieuw waar te maken.

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor mooie stemmen.  Van de magie van de juiste stem en de sfeer daarbij op een beeld.

En met deze video’s wil ik mijn passie met je delen.

Iets heel belangrijk om iets te doen en iets vol te houden is weten wat je motivatie is. Wat dat je drijft om dat elke dag opnieuw te doen. Want geloof mij. Er gaan heel veel uren in kruipen. In het van nul starten, of van al ergens een beetje bezig zijn… Tot daar uw beroep van maken. Dat gaat niet op één dag. En dat gaat niet op één jaar. En dat gaat niet op drie jaar tijd. Dus zoek een juiste motivatie.

En als je motivatie is: ik wil veel geld verdienen… Dan denk ik dat dat kan… Maar dan denk ik dat je in het begin heel teleurgesteld gaat zijn. Omdat dat niet meteen veel geld gaat opbrengen. Omdat je in het begin ook investeringen hebt… Omdat je niet genoeg opdrachten hebt. Ik vind dat gewoon een slechte instap. Je moet het graag doen. Je moet gepassioneerd zijn door stemmen. Stemwerk. Voice-over. Acteren.

Zoek een van de dingen dat je graag wilt doen en zoek iets dat je wil bereiken.

Bij mij is het…Ik ben gewoon gepassioneerd door mooie stemmen. Er is iets in mij die, als ik een mooie stem hoor, dan ga ik dat ook direct zeggen die die mensen… Of dan ga ik dat, als ik een mooie stem hoor op de radio of op televisie… Dan is er iets in mij, dat ik direct wil weten wie dat is. En vaak weet ik het ook, omdat ik die stemmen zo uit elkaar haal. En als ik het dan niet weet, dan vind ik dat een zoektocht, van wie heeft dat ingesproken? Of wie is dat? Of zelfs mensen die niks aan het inspreken zijn maar geïnterviewd worden… Die een mooie stem hebben. Dan heb ik zoiets van, hmm, da’s opvallend. Dus ik heb een soort ingebakken interesse daarin. Dus dat is al sowieso iets dat ik met plezier doe. Dus dat is al sowieso motiverend om daarmee bezig te zijn. En eigenlijk is een groter doel…Eigenlijk is een groter doel misschien ooit te verhuizen naar Barcelona, of ergens waar het warm is.

Dat lijkt zo een hipster droom, misschien. Maar ik denk dat dat haalbaar is. Om je leven te kunnen leiden al reizend. Met een laptop en een microfoon. En eigenlijk de mogelijkheid te hebben om eender waar op de wereld te kunnen werken. Want we waren ooit eens naar Barcelona op reis geweest. En daar was iets wat mij is bijgebleven.

We logeerden in een airbnb. En daar was een Pools meisje. We vroegen waarom woon je nu in Barcelona? En ze zei: ik wou ooit wonen waar er een palmboom in mijn tuin staat. En dat is zo’n simpel zinnetje. Maar dat bleef hangen.Omdat zij die droom had. En nu woonde ze daar. Dus ze heeft dat gewoon superconcreet gemaakt. Want vaak zeggen we dingen van ‘Ik wil dat doen’. Of ik zou ooit eens dat willen doen in mijn leven. En komen we er nooit toe. Omdat we ons belemmert voelen door dingen dat je doet. Of dingen dat je denkt te moeten doen. Op een andere plek. En dat u dan tegenhoudt om uw droom te kunnen waarmaken.

En ik had dan zo’n wegwerp kodak en ik had dan foto’s gemaakt, onder andere van palmbomen. Omdat ik daaraan dacht. En nu, eigenlijk op mijn site. Of op elke factuur die ik stuur gebruik ik die foto als achtergrond. Dus als ik nu een factuur verstuur…Het is nu natuurlijk zwartwit afgedrukt. Maar bij elke factuur die ik verstuur is dat mijn header.

En dat is eigenlijk gewoon een foto van die palmbomen. En dat representateert eigenlijk gewoon de droom of de reden waarom ik het doe. En het is niet dat ik daar elke dag over nadenk. Want op de duur let ik daar ook gewoon niet meer op. Maar dat sluimert ergens in de achtergrond. De reden waarom dat ik het doe.

En als je dan voor een moeilijke taak staat of je hebt zoiets van ik heb er niet zoveel zin in vandaag, om te oefenen. Om te lezen. Om te herbeluisteren. Dan sluimert die droom zo’n klein beetje van ja, maar wacht. Je doet het daarvoor. En dat is gewoon een soort stille motivator om het dan toch wel te doen.

Dus weten waarom je het doet is super belangrijk. En dan gewoon je eerste stap doen. En alle volgende stappen indelen in kleine makkelijk te nemen stapjes. En dan kom je ineens bij een volgende stap dat je wilt nemen. En voor dat je het weet, heb je uw eerste betaalde opdracht. Heb je uw tweede betaalde opdracht. Heb je uw vijftiende betaalde opdracht. Heb je factuur honderd verstuurd. En voor je het weet ben je vertrokken.

Duurt het lang om je droom waar te maken? Sowieso. Moet dat vandaag of morgen gebeuren? Nee. Dus ik zou ook zeker geen werk opgeven ofzo, omdat dat niet slim zou zijn.

Maar bouw stilletjesaan aan die droom. En het is soms moeilijk, hé. Als je al tien demo’s gemaakt hebt. En er komt geen werk binnen en je hebt een aantal audities gedaan. En ze nemen u niet. Om er dan in te blijven geloven. Dat is moeilijk. Maar een beetje karakter en de wilskracht om het toch te blijven doen en toch opnieuw dat mailtje te versturen met die demo… Dat zal je alleen maar helpen. Want iemand anders gaat uw droom niet waarmaken. Dat moet je zelf doen.

Maar hé, ik geef u graag tips. Ik geef u graag tips en inspiratie om daar mee aan de slag te gaan.

eel blij zijn als er nu een aantal dingen binnenkomen. En ik ga met alle plezier mijn eerste mening daarop geven. Dus succes!