Veelgestelde vragen bij het bestellen van een voice-over via internet

Veelgestelde vragen bij het bestellen van een voice-over via internet 2018-04-03T16:30:52+00:00

Is iets niet helemaal duidelijk? Dan help ik je graag.

Ik ben een frisse voice-over stem, met een frisse manier van werken. Ik hou het graag simpel en duidelijk. Maar ik begrijp dat je mogelijk nog vragen hebt. Hier verzamel ik de meest voorkomende vragen en geef ik een duidelijk antwoord. Vind je het niet? Spreek me even aan op de chat. Of stuur een mailtje.

Vraag: Wat zijn dan je kosten voor een heel kort filmpje met tekeningen ? Het stukje tekst bestaat uit ongeveer 125 woorden. 2018-03-29T22:30:11+00:00

Antwoord: € 175

In dit specifieke geval reken ik € 175 exclusief btw. Voor andere prijzen, check je best de tarieven calculator.

Vraag: Ik ben op zoek naar een voice over met een eigen home studio. 2018-03-29T22:26:01+00:00

Antwoord: Ik heb een professionele homestudio.

Ik kan elke dag inspreken vanuit mijn homestudio. Je kunt inbellen en meeluisteren. We kunnen een sessie doen via Skype, Source Connect Now of Session Link Pro. Of ik spreek het in en stuur je de audiofile(s) door, zodat je later feedback kunt verzamelen bij de klant. Alles is mogelijk.

Vraag: Kan je vandaag nog inspreken? 2018-03-29T22:23:07+00:00

Antwoord: Is het dringend? Bel me op +320475263105

De kans is groot dat het vandaag nog lukt. Maar dan is even bellen de snelste optie.

Vraag: Wat houdt de gratis proefopname in? 2018-03-29T22:21:57+00:00

Antwoord: een vrijblijvend stukje ingesproken uit je script.

Als je een gratis proefopname aanvraagt, stuur me dan je script mee. Dan spreek ik er een stukje van in. En bezorg je die vrijblijvend en kostenloos. Natuurlijk met het vertrouwen dat je dit als proefopname of casting beschouwt en niet gaat gebruiken. Maar, ik doe dit met plezier. Het helpt je bij het kiezen van de juiste stem. Geef me zeker ook goeie richtlijnen. Of eventueel voorbeelden die je hoorde op mijn site meesturen als referentie, helpt ook.

Vraag: Ik wil een gratis voice-over opname. Kan dat? 2018-03-29T22:17:57+00:00

Antwoord: Ja, dat kan. In sommige gevallen wel.

Ik ben zelf ook student geweest op de filmschool. En het is ongelofelijk wat mensen allemaal gratis, of voor een onkostenvergoeding, voor ons deden toen we erom vroegen. Als je zelf student bent, begrijp ik dat budget niet altijd vanzelfsprekend is. Enkele keren per jaar spreek ik een aantal gratis teksten in voor studenten projecten of non profit organisaties. Stuur me even een mailtje of spreek me aan op de chat. Ik help je graag.

Vraag: Gelden voor de vrouwelijke stemmen dezelfde tarieven? Of is er dan een meerkost? 2018-03-29T22:13:35+00:00

Antwoord: Voorlopig bied ik geen vrouwelijke stemmen aan.

Dit is mijn persoonlijk stemmenportfolio. Voorlopig werk ik niet samen met vrouwelijke collega’s en ik bied ik via deze site geen andere stemmen aan. Ik raad je zeker aan om eens bij collega’s te kijken: Kristien Maes en Veerle Verheyen hebben beide mooie stemmen.

Vraag: Kan ik een factuur ontvangen? 2018-03-29T22:13:44+00:00

Antwoord: Ja, die ontvang je automatisch bij je bestelling.

Wens je een factuur voor je boekhouding? Bij elke bestelling ontvang je automatisch een factuur. Vul zeker je juiste factuurgegevens en btw-nummer in als je je betaling voldoet. Mochten er toch problemen zijn, dan kan ik steeds helpen. Spreek me gerust even aan op de chat of stuur me een mailtje.

Vraag: Hoe kan ik een voice-over bestellen? 2018-03-29T22:13:53+00:00

Stap 1: Weet je al hoe mijn stem klinkt?

Beluister enkele stemvoorbeelden. Je zal zien dat deze opgedeeld zijn in enkele categoriën. Dat zijn tones-of-voices. Het zijn verschillende manieren waarop ik mijn stem kan gebruiken. Elke tekst heeft een doel. Wil je met je tekst of video enthousiasmeren? Dan zal Energiek & Opgewekt misschien wel passen. Of wil je informeren? Dan is Zakelijk & Neutraal misschien de juiste tone-of-voice.

Stap 2: Ontvang je proefopname.

Ik spreek vrijblijvend een stukje van je voice-over script in. Klik hier om je gratis proefopname te ontvangen.

Je kunt op deze pagina ook meteen zien hoeveel je project zal kosten. Dat hangt af van het bereik van het project (een nationale televisiecommercial is anders dan een e-learning project voor intern gebruik) en de duurtijd van de tekst (30 seconden of 60 minuten tekst?).

Je ontvangt binnen de 24 uur een downloadlink naar je gratis proefopname. Heb je wijzigingen qua tone-of-voice, intonatie of tempo? Bezorg me dan het hele script met je opmerkingen, betaal veilig de offerte via de website.

Stap 3: Download je audiofiles

En binnen de werkdag ontvang je de professioneel opgenomen audiobestanden. De editing en processing is gebeurd. Maar je kan ze ook ‘droog’ aangeleverd krijgen, zodat je de finale mix nog kan maken. En indien nodig heb je meerdere versies ontvangen.

Belangrijk om te weten is dat de voice-over casting en proefopname vrijblijvend en gratis is. Als je toch voor een andere stem zou willen kiezen, dan reken ik je hier niks voor aan!

Vraag: Ik vind je stem geschikt maar de klant twijfelt nog… 2018-03-29T22:14:05+00:00

Antwoord: Geen zorgen, ik maak een gratis demo!

Is het script al af? Stuur me dan even een korte beschrijving van je project. En ik maak een gratis demo, dat je binnen de kortste keren ontvangt. Zo kun je trouwens hetzelfde doen bij een aantal van mijn collega voice-over stemmen. Velen bieden dat aan. Zo heb je in no-time een echte stemmencasting georganiseerd. En zo kiest de klant zelf welke het best bij zijn product of dienst past!

Vraag: Hoe bezorg ik je het best het script? 2018-03-29T22:14:15+00:00

Antwoord: Makkelijk, via mail of dit formulier.

Stuur je me een mailtje (naar info@johfrah.be) en vermeld je hoe de tekst voor jou mag klinken? Dan ontvang je zo spoedig mogelijk een gratis proefopname. Daarna beslis je helemaal zelf of je ermee wil doorgaan of niet! Makkelijk en comfortabel.

Vraag: Kan ik bij de opname in je studio aanwezig zijn? 2018-03-29T22:14:23+00:00

Antwoord: Dat kan zeker.

Mijn studio bevindt zich in Brussel. In Molenbeek om precies te zijn. Als je graag de opname live bijwoont, dan spreken we hier af. Maar als je wegens tijdnood liever vanop afstand regisseert, dan kan dat ook! We maken een connectie via Skype om de voice over op afstand in te spreken. Daarna krijg je de audiofiles meteen per mail.

Vraag: Wanneer ben je beschikbaar? 2018-03-29T22:14:31+00:00

 

Antwoord: Elke dag.

Voor het inspreken van je voice-over script kan je me elke dag bereiken. Wil je graag een afspraak maken in een externe studio? Bekijk dan even in mijn agenda wanneer dat zou passen. Natuurlijk heb ik het liever dat je me hierover even opbelt, zodat we samen een afspraak kunnen maken. Maar soms zit ik in opname en dan begrijp ik dat je snel wil kunnen schakelen!

Vraag: Maak je ook afgewerkte radiospots? 2018-03-29T22:14:37+00:00

 

Antwoord: Ik breng je graag met de juiste mensen in contact.

Ik kom natuurlijk wel vaak met fijne mensen in contact die daar dagelijks mee bezig zijn. Zelf maak ik als voice over stem helaas geen afgewerkte radiospots. Maar ik verbind je, als je dat nodig hebt, graag door met mensen die uitblinken in hun vak.

Vraag: Waarom is je tarief zo goedkoop? Slechts € 30? 2018-03-29T22:10:31+00:00

Antwoord: Het is makkelijk én niet duur.

Voor het inspreken van uw telefoonboodschappen heb ik een aparte pagina. http://www.voicemail-stemmen.be. Per Vlaamse voice-prompt reken ik € 30 euro. Bijkomende taal? Frans of Engels is mogelijk. En kost € 20 per voice-prompt. Bekijk zeker de aparte webshop hiervoor. Ik geef je eventueel ook suggesties bij schrijven van je script.

Vraag: Spreek je ook Frans, Engels of Duits? 2018-03-29T22:12:03+00:00

Antwoord:

Ik kan je telefonie boodschappen inspreken in het Vlaams (Belgisch Nederlands), Engels, en Frans. Ik ben geboren in België en ben een native Vlaamse stem. Je zult dus horen dat ik Frans en Engels heb aangeleerd. Maar het voordeel van eenzelfde stem is consistentie in je telefooncentrale keuzemenu. Dat zorgt ook voor een professionele ervaring.

Vraag: ik moet CCITT u-Law, 8Khz, 8 bits, mono, 7kb/sec bestanden uploaden. Kun je die aanleveren? 2018-01-18T17:57:15+00:00

Antwoord:

Zeker. Ik kan je precies aanleveren wat je nodig hebt. Wil je toch je voice-berichten zelf inspreken, maar wil je weten hoe je gratis kunt je bestanden converteren naar het juiste formaat? Lees dan mijn artikel hierover om het WAV CCITT U-Law 8-bit format te verkrijgen.

Vraag: Ik begrijp de begrippen IVR – Voice Prompts niet. Kun je even duidelijkheid schetsen? 2018-01-18T17:57:16+00:00

Antwoord:

Er kan wel wat verwarring ontstaan bij het instellen van je telefoonboodschappen. Ik geef even wat veelvoorkomende termen en hun beknopte uitleg mee.

IVR (afkorting voor Interactive Voice Response): Manier om via toetsen op de telefoon of een stem opdrachten uit te laten voeren. Het systeem wordt gebruikt bij bedrijven om de bereikbaarheid te vergroten. Je belt naar één algemeen nummer en je wordt door een keuzemenu geleid en doorverbonden bij de juiste afdeling. Zonder dat er al mensen zijn tussengekomen. De keuze teksten worden vooraf opgenomen en afgespeeld.

Telefooncentrale: Wanneer meerdere telefoonlijnen aangesloten zijn op elkaar, is er sprake van een telefooncentrale. Dat kan met een machine, maar ook digitaal.

Voice-prompt: Wanneer ik als voice-over stem je script  inlees, is die eigenlijk opgebouwd uit voice-prompts of voice-messages. Het afzonderlijke stukje tekst dat je via het on-hold-systeem laat horen aan je klant, en waarbij je een reactie verwacht wordt voiceprompt genoemd.

Voice-message: Hetzelfde principe als een voice-prompt. Alleen is hier geen feedback van de klant nodig. Het is een mededeling, eerder dan een vraag om ‘toets 2 in te drukken’.

Wav-formaat: Audiobestanden die ingesproken zijn worden opgeslaan als .wav-formaat. Of als .mp3-bestand. Of Alaw / Ulaw / Gsm / Sin.

Andere woorden die je zult tegenkomen in deze context zijn:

Flemish voice prompts / Voice menus / Voice recordings / Messages on hold / Greeting Messages

Vraag: Kun je me helpen met het schrijven van de boodschappen? 2018-01-18T17:57:18+00:00

Antwoord:

Jazeker. Ik heb voldoende ervaring met het schrijven van deze boodschappen, dat ik je hier graag bij help. Lees ook zeker het artikel met 5 do’s en dont’s om snel aan de slag te gaan.

Vraag: Waarom heb ik een professionele stem nodig? 2018-01-18T17:57:19+00:00

Antwoord:

Een professionele, vriendelijke stem inzetten voor uw keuzemenu zorgt ervoor dat de klant meteen een fijne ervaring heeft met uw bedrijf. De stem klinkt bekend en zakelijk en straalt professionaliteit uit. U kunt zelf kiezen of u uw telefooncentrale gebruikt om door te schakelen naar uw verschillende diensten, of een wachtboodschap laat horen.

Vraag: Ik heb een Telenet abonnement. Hoe stel ik mijn telefooncentrale in? 2018-01-18T17:57:19+00:00

Antwoord:

Voor het toevoegen van je wachtmenu en voice over stem uploaden naar je telefooncentrale met Telenet, check Freephone Business via deze link

Vraag: Ik gebruik Proximus. Hoe kan ik een keuzemenu instellen? 2018-01-18T17:57:20+00:00

Antwoord:

Voor instellen van je voice-over keuzemenu en antwoordapparaat met Proximus, check Bizz Call Connect via deze link.

Vraag: Hoe gebeurt de audio processing? 2018-01-18T17:57:29+00:00

Antwoord: De keuze is aan jou.

Ik heb een bepaalde voorkeur voor hoe ik mijn stem het liefst laat klinken. Hiervoor doe ik een basis audio processing. Maar ik stuur je ook de ‘droge’ unprocessed audiofiles mee. Zodat je klankafmixer de perfecte eindbalans nog kan maken in functie van de andere stemmen of de muziek.

Vraag: Kun je de audiofiles opknippen en apart benoemen? 2018-01-18T17:57:29+00:00

Antwoord: Ja, zonder meerprijs.

Als je dat wenst, kan ik je audiofiles opknippen en als aparte .wav files exporteren. Plaats de gewenste titel duidelijk bij de tekst en geef even aan dat je dit wenst.

Vraag: Kan ik nog veranderen van tone-of-voice? 2018-03-29T21:48:59+00:00

Antwoord: Ik wil dat je tekst perfect klinkt, dus ik doe het net totdat het goed is.

Als we in een opnamestudio samen zouden zitten, dan doen we het ook net zoveel keer tot het goed klinkt. Tot het helemaal past bij het project dat je aan het maken bent. Het is niet omdat we niet letterlijk samen zitten, dat deze kwaliteitsnorm zou vervallen. Let op: je krijgt een retake als de tone-of-voice anders moet, of bepaalde woorden toch anders benadrukt moeten worden. Maar als het script verandert, en je wil dat ik een nieuwe versie maak, dan reken ik een meerprijs (€ 75) aan. Zorg je alstublieft voor een afgewerkt en goedgekeurd script vooraleer je het me opstuurt?

Vraag: Kom je naar de opnamestudio van mijn keuze? 2018-01-18T17:57:30+00:00

Antwoord: Graag zelfs.

Boek je me voor een sessie, dan kom ik naar de opnamestudio van jouw keuze. Ik verplaats me binnen België, of kom naar Amsterdam, Londen of Parijs. Waar je je ook bevindt. Let wel op, hier gelden andere tarieven (uurprijs) en een verplaatsingsvergoeding.

Vraag: Hoe kan ik betalen? 2018-03-29T22:00:26+00:00

Antwoord: Dat mag je zelf kiezen.

Je ontvangt, samen met je proefopname een betaallink. Je kan ervoor kiezen om de betaling via overschrijving uit te voeren. Maar het makkelijkst is via de verschillende veilige betaalmogelijkheden. (Paypal, Belfius Direct Net, Creditcard, iDEAL, KBC Betaalknop, Bancontact / Mister Cash, SOFORT Banking). Als je betaling overgemaakt is, ontvang je de professioneel ingesproken voice-over bestanden. Volledig naar jouw wens ingesproken, tot je helemaal tevreden bent.

Vraag: Hoeveel kost een voice-over? 2018-03-29T21:56:40+00:00

Antwoord: Check de tarieven calculator.

Ik hou van transparantie. Je kunt zelf online berekenen hoeveel jouw specifieke opdracht zal kosten. De prijs dat ik aanreken hangt af van 2 factoren. Het bereik en de duurtijd van de opname. Kom je er niet uit? Bel of mail me dan even voor een persoonlijke offerte.

Enkele voorbeelden:

Een professioneel ingesproken voicemail-bericht: € 30

Een uitleg-animatie van anderhalve minuut: € 175

Een bedrijfsfilm van 10 minuten: € 360

Een nationale televisiecommercial: € 500

Vraag: In welke audiosettings lever je de bestanden aan? 2018-01-18T17:57:34+00:00

Antwoord: Meestal 24 bit WAV 48kHz

Maar ik neem precies op zoals jij wilt. Wil je een ander formaat? Dat specifiek bedoeld is voor je antwoord-apparaat? Of wil je klant enkel MP3’s? Laat het dan even weten! Ik neem op in de hoogst mogelijke kwaliteit en exporteer zoals je vraagt. Ik

Vraag: Ik ben niet tevreden, krijg ik mijn geld terug? 2018-01-18T17:57:35+00:00

Antwoord: Ja, geen probleem.

Twijfel je of mijn stem bij je project past? Vraag dan gerust een vrijblijvende proefopname aan. Dan hoor je meteen of het matcht. Ik spreek een stukje van je script in, geheel vrijblijvend. Ben je daar tevreden mee? Dan spreek ik je volledige script in. Hoewel het bijna nooit voorvalt, kan het zijn dat je klant uiteindelijk toch voor een vrouwelijke voice-over stem kiest. Of de opdracht wordt uitgesteld. Of mijn stem bevalt je toch niet, uiteindelijk. Geen paniek. Ik stuur je geen rekening achteraf. Laat me even weten wat er fout ging en ik vertrouw erop dat je de audiofiles niet gebruikt. In dat geval volgt dan ook geen factuur. Geen zorgen.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik mijn audiofile ontvang? 2018-01-18T17:57:37+00:00

Antwoord: Je ontvangt je voice-over binnen de 24 uur.

Dat probeer ik steeds na te streven. En dat lukt in 99 procent van de gevallen. Vaker zelfs veel sneller. Bevestig je voor 20 uur je bestelling, dan heb je de voice-over normaal de volgende ochtend in je mailbox. Heb je een spoedgeval? Dan kan het nog dezelfde dag. Bel me dan even, en dan bekijken we hoe we het kunnen fixen. Zijn de voice-over teksten langer, voor bijvoorbeeld e-learning? Dan kan het zijn dat ik er iets langer over doe. Maar over het algemeen: dezelfde of de volgende dag geleverd.

Vraag: Krijg ik een gratis proefopname? 2018-03-29T21:51:11+00:00

Antwoord: Je kan me steeds een gratis proefopname vragen.

Ben je niet zeker over hoe je voice-over moet ingesproken worden? Of wil je meerdere voice-over stemmen casten en voorleggen aan je klant? Twijfel je nog of je een mannelijke stem of een vrouwelijke voice-over zal boeken? Allemaal perfect normaal. Er zijn veel redenen om een gratis proefopname aan te vragen. En het is super makkelijk. Klik gewoon op ‘Ontvang een gratis proefopname’, en bezorg me (een stukje) uit je script. Het liefst hoor ik ook waarvoor de opname zal gebruikt worden en welke stijl je verkiest? Dat kan zakelijk en neutraal zijn. Of fris en dynamisch. Of geacteerd zoals gelukkig, emotioneel of verleidelijk. Ik stuur je je gratis proefopname op, binnen de 24u, zonder enige verplichting.