De beste manier om je voice-over skills te verbeteren

Bill legt uit wat Woodshedden precies is.

Een techniek voor betere voice-overs

In deze video praat Bill over manieren om je voice-over skills te verbeteren.

Wat is Woodshedden?

Meer bepaald gaat het over ‘Woodshedding’. Dat is een term dat van jazz-muziek komt. Spelen in kleinere ruimtes om echt te oefenen op je skills, om daarna grotere zalen te bespelen. En bij voice-over stemmen is het net hetzelfde. Een van de manieren om je stem te trainen is door e-learning’s in te spreken.

Bill had het pas later door, maar het is met het inlezen van duizenden uren van e-learning teksten, het ‘woodshedden’. In Amerika is e-learning een van de grootste voice over markten. Er is veel werk bij het inspreken van e-learning teksten. Het betaald meer dan het inspreken dan audioboeken, maar het is niet het meest betaalde werk. Het is wel makkelijk te krijgen. Bill evolueerde van het inspreken van voice-overs voor e-learning projecten naar het commerciëlere werk. Corporate films en commercials. Die betaalden meer en duurden minder lang om op te nemen.

Omhels e-learning

De nadelen van e-learning teksten inspreken zijn dat ze lang duren, ingewikkeld taalgebruik hebben en vaak moeilijk in te spreken zijn. Maar het was echt dankzij het inspreken van e-learning voice-overs dat hij het vak geleerd heeft. Het was de manier om uitspraak en intonatie te oefenen. Foutloos te lezen. En nog veel meer. Wees dus niet bang dat, als je nu veel e-learning inspreekt, je dat altijd zal blijven doen. Veel e-learning teksten zijn misschien slecht geschreven. Je wordt misschien niet geregisseerd bij het inspreken van de voice over. Maar je leert er enorm veel uit.

Ervaring levert op

Wanneer Bill nu een live connectie heeft via Source Connection of Skype, maakt hij bijna geen fouten meer. Hij is nu super efficient en klanten houden daarvan. Gemakkelijk regisseerbaar zijn is één iets, maar snel en efficient zijn is een echte plus. En dat komt echt door jaren ervaring en uren lezen. Door het inspreken van voice-overs voor e-learning toepassingen heeft hij echt zijn spreektechnieken verbeterd. Dus, conclusie: stoot e-learning voice overs niet af. Maar omhels en grijp de kans om je stemtechniek te verbeteren.

Meer blog-artikelen

Ik leg je stap voor stap uit hoe je zelf kan voice-over worden. Van je eerste demo tot het inrichten van je homestudio. Tips over stem- en microfoontechniek. En hoe vind je voice-over werk?

Ontvang een gratis proefopname

Ik spreek gratis en vrijblijvend een stukje uit uw script in. Zo weet u zeker of mijn stem bij uw project past.