Loading...
Regisseur en Cameraman – Johfrah Lefebvre 2018-03-29T20:38:07+00:00

Fantastisch nieuws!

Het televisieprogramma ‘Sorry Voor Alles’ dat ik regisseerde voor VRT, in samenwerking met Warner Bros Belgium won een International EMMY-award in New York. Dat is de belangrijkste televisieprijs van de Verenigde Staten.

Samen met de beste collega’s hebben we deze prijzen al mogen winnen.
‘Ooit Komt Het Goed’, brons in categorie ‘Three Best Formats’ (European Broadcasting Union)
‘Sorry Voor Alles’, zilver in categorie ‘Three Best Formats’ (European Broadcasting Union)
‘Sorry Voor Alles’, winnaar ‘Non-scripted entertainment’ (International Emmy Award)

Recent werk

Loading...
Klik op de pijltjes om meer te zien.

Waarom doe ik het?

Ik hou van respectvolle, relevante, mooie human-interest reportages. Of straffe documentaires. Verhalen die iets in beweging zetten.

Hoe doe ik het?

Met een overdosis enthousiasme. Met een inspirerend team. Met strakke deadlines. Met een camera, een open mind en kritische blik.

Doen we het samen?

Ik maak voor jou filmpjes, rubrieken of programma’s. Voor op televisie of social media. Samen met de leukste en beste freelancers die er zijn.

Aangename kennismaking

Ik ben een maker. Van audiovisuele content. Van de volgende generatie.

Ik heb nieuwe ideeën over video’s maken. Combineer klassieke tv-makerij met social video’s. Ik ben een multi-skilled indie videographer. Dat wil zeggen: regisseur en tegelijk een cinematografische cameraman. Soms met beperkte budgetten. Altijd met een oog voor schone verhalen en mooie beelden. Met een feel voor social media en verschillende videoplatformen. En een stiekeme guilty pleasure voor hoorspelen.

Bedenker

Even graag brainstorm ik mee over formats, andere invalshoeken, leuke campagnes, social media-uitdagingen en vernieuwende concepten.

One-man-band

Mijn specialiteit: one-man-band! Ik regisseer, film en monteer. Snel én efficiënt.

EFP-regisseur

Als EFP-regisseur stuur ik graag een crew aan. Met mijn technische achtergrond en gevoel voor beeld komen we samen tot filmische resultaten!

Social Content

We brainstormen samen over het idee. En met de beste freelancers ga ik aan de slag. Het resultaat: een perfect afgewerkte videoreeks voor je social media strategie.

Wat kan ik voor je doen?

Camera (ENG, Sony & Canon DSLR, Action camera’s)
Directing (Television EFP, Corporate, Commercial, Videoclip, Interview)
Editing (Avid, Premiere Pro, Final Cut Pro / X)
Storytelling (Getting the best out of the story and crew)
Social video content creation

Sony PXW-FS7 II

Professionele documentaire / reality camera. Met mogelijkheid tot 4K tot 120 frames per second. Interwisselbare lenzen. Levert prachtige beelden in SLOG3 af zodat er veel mogelijk is in kleuren-postproductie. De codec is perfect voor een makkelijke postproductie-workflow bijvoorbeeld voor VRT / Medialaan. Met draadloze monitor voor regisseur/reporter.

Sony A7SII

Mijn flexibele compacte b-roll camera. Voor reportage of commercial. Voor video of stills. Kleurprofiel past perfect bij de FS7. Tot 100 fps slowmotion. Eventueel met volledig uitgebouwde rig. Of heel handheld voor extremere situaties.

Geluidsstudio

Ik beschik over een soundproof voice-over studio. Neumann TLM 102 & AT4040. Geoptimaliseerd voor stemmenwerk voor (radio, web en televisie-) reclame of documentaires. Ook podcast opnames kunnen.

Sennheiser MKH-60 voor reportage en reality.  Sennheiser Draadloze Handheld voor vox pops en straatinterviews. Sennheiser Draadloze Dasspeldmicrofoon voor interviews en reality.

Bedankt voor het vertrouwen:

Ik ben cameraman voor human-interest programma’s (Over de streep, Als je me echt zou kennen, Ooit Komt Het Goed, All you need is Jani, Karen&Decoster), mooie portretten (Magazinski). Of regisseer en draai rubrieken (Summerproof en Normale Mensen), of EFP’s (Van Gils en Gasten, Café Corsari, Bart&Siska, Ketnet, Beste Kijkers, Panorama). Of videoclips (Thuis Kerstclip, Bart Peeters, NoMoBS, Tout Va Bien), of video content creator voor youtube (K3 zkt K3, SBS Belgium, Radio 1, Studio100, Alaska-TV, Pukkelpop, Njam). Of werk als videographer (Sanoma, BBDO, Studio Brussel, Telenet, Broektoe), of ga undercover (Sorry Voor Alles, #JulieZoekteenLief & Ooit Komt Het Goed)