Als regisseur wil ik inspirerende verhalen ontdekken en vertellen.

Fantastisch nieuws!

Het televisieprogramma ‘Sorry Voor Alles’ dat ik regisseerde voor VRT, in samenwerking met Warner Bros Belgium won een International EMMY-award in New York. Dat is de belangrijkste televisieprijs van de Verenigde Staten.

Hallo, ik ben Johfrah. Aangename kennismaking.

Ik ben een video content creator. Van de nieuwe generatie.

Ik heb frisse ideeën over video’s maken. Combineer klassieke tv-makerij met social video’s. Ik ben soms regisseur. Soms cameraman. Of een one-man-band videographer. Dat betekent: regisseur en tegelijk een cinematografische cameraman. Altijd met een oog voor schone verhalen en mooie beelden. En een feel voor social media. En een stiekeme guilty pleasure voor hoorspelen. Ik vertel er graag meer over tijdens een kop koffie.

Waarom doe ik het?

Ik vind mensen interessant. Ik wil hun verhalen ontdekken en tonen op een authentieke en respectvolle manier.

Hoe doe ik het?

Nieuwsgierig met een camera, een open mind en kritische blik. Met een inspirerend team. Met strakke deadlines. Met een overdosis enthousiasme.

Doen we het samen?

Onze samenwerking zal filmpjes, rubrieken of programma’s opleveren. Voor op televisie, social media of youtube. Ik werk alleen of  samen met de beste freelancers.

Wat kan ik voor je doen?

Video Content Creator

Een volledig afgewerkte videoreeks binnen je contentstrategie? Of één of enkele video’s voor je sociale kanalen?

+ De juiste videocontent in de juiste context.

Bedenker

Graag brainstorm ik mee over formats, andere invalshoeken, leuke campagnes, social media-uitdagingen en vernieuwende concepten.

+ Levert frisse ideeën op.

One-man-band

Mijn specialiteit: one-man-band! Ik regisseer, film en monteer.

+ Als het snel én efficiënt moet zijn.

Regisseur

Als tv-regisseur stuur ik met plezier een crew aan. Met mijn technische achtergrond en gevoel voor beeld komen we samen tot filmische resultaten!

+ Je krijgt topkwaliteit dankzij topteams.

Mijn focus ligt op het maken van online video content

(maar ik doe ook soms iets voor tv)

Throwback: Magazinski (OP12)

Regisseur voor VRT Jongerenmagazine

Ik las in de krant: Jeanne is overleden. De helft van de bekendste tweeling uit Leuven. Ik mocht ze leren kennen dankzij Magazinski en maakte deze heerlijk fijne reportage waarbij we in hun identieke kleerkast duiken. Want “een tweeling, dat zijn geen 2 zussen, dat is 1!” Ze dronken graag samen een flesje Echte Franse Champagne, dansten graag in de living en wilden samen 100 jaar worden. Het heeft niet mogen zijn, maar inspireert: ik wil ook op die manier oud mogen worden! Zum Wohl !  

Bedankt: Magazinski-team, Jeanne & Marcelle

Ketnet Musical Awards – aftermovie

Videographer voor een aparte aftermovie van KETNET

De eerste editie van de zelfgeorganiseerde awardshow door Sander Gilis viel een beetje in de smaak.

Videographer voor de afterparty van KETNET

Wat een ‘lit’ afterparty was dat zeg ? Nee, serieus, ik vind het zalig én schoon om al die teenagers zo los te zien gaan en zich zo goed in hun vel te voelen! Toch?  Ik denk misschien soms te melig na over de dingen…

Bedankt: Ketnet, Sander Gilis, Marieke Mertens, Leonard Muylle

Music For Life – The Flame

Cameraman voor tv- en internet-campagne voor STUDIO BRUSSEL

Ook dit jaar strikte Music For Life weer 6 fantastisch warme artiesten die The Flame in vuur en vlam komen zetten voor hun zelfgekozen goede doel! Voor deze video gingen we naar Luke in Londen.

Bedankt: VRT, Lorenzo Van Loon

VTM – Make Belgium Great Again

Regisseur en camera bij FCPANACHE

“Ja, dat is het.” Met deze eenvoudige woorden rondden we een zoektocht af die ons zelfs tot in Londen bracht. Samen met Edward (86) heb ik op dat moment ook een traan gelaten. Omdat het zo herkenbaar is. Hij was al 66 jaar op zoek naar één welbepaald melodietje, dat hij zich nog levendig herinnerde. Uit zijn studententijd. Maar hij kon maar niet thuisbrengen welk nummer dat was. Hij heeft alles in het leven. Het terugvinden van dat ene specifieke deuntje, en daarmee ook een kostbare herinnering, was zijn allermooiste geschenk. ?? #makebelgiumgreatagain

Bedankt: FCPANACHE, Medialaan, Edward

Groen ‘De Samenliving’ – Sociaal Experiment

Regisseur social media campagnevideo – voor DEMACHINE

Als je twee wildvreemden van straat plukt en samenzet (en koffie geeft) komen soms de mooiste gesprekken tot stand. We hebben een filmpje van slechts 3 minuten moeten maken, maar ik kon er als regisseur, maar vooral als mens, veel langer naar kijken, van leren, van genieten! Met liefde gemaakt voor DE MACHINE. (❤ voor Jasper Heldenbergh, Michael De Moor, Julien Kerknawi, Niels Buyl, Marc Kockelkorn (concept) en de voorbijgangers die even tijd voor elkaar namen) social video content videocontent groen samenliving regisseur campagne viraal

Bedankt: toevallige voorbijgangers, voor jullie openheid

VTMkoken- Bake My Day

Regisseur Branded Content

Omdat een zelfgebakken taart cadeau doen veel leuker is dan bloemen, dacht Sofie. Ze vond dat Len en Chinouk, die meededen aan Jong Geweld, en zo jongeren met psychische problemen in de kijker zetten, deze taart écht verdienden.

Bedankt: KAMERAKI, Dr. Oetker, Sofie Dumont

Ik heb een eigen Youtube-kanaal

25 (en meer +) video’s voor Youtube

In 2018 startte ik zelf met een youtube kanaal. Ik post elke week een video waarbij ik beginnende voice-overs probeer te helpen om succesvol te worden.

Abonneer.

Youtube – IN DE STUDIO BIJ: de Vlaamse (én Nederlandse) WAZE Stem

Eigen content-reeks voor youtube

Ilari Hoevenaars is een veelgevraagde Nederlandse voice-over. Met een top notch home studio waar ik heel benieuwd naar ben. Hij is al 28 jaar in het vak en bekend van de Hornbach reclame’s. Maar hij is ook de Vlaamse én Nederlandse stem van navigatie app Waze. Ik duik de biggetjesroze studio in met Ilari Hoevenaars en ontdek zijn gouden tip: slechts één accent per zin.

Bedankt: Ilari Hoevenaars, Jasper Heldenbergh

Q2 – At The Festivals

Reeks van 30 video’s (3 a 4 per dag) voor social media

Op de festivals van 2018 (Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop) maakte ik social video content voor Q2. Ik ging met o.a. Jolien Roets en Vincent Fierens vastgelegde formats draaien op de weide, maar het meeste plezier had ik in vinden van mooie verhalen bij de bezoekers. De ene keer grappig, de andere keer gevoelig en soms gedurfd.

De uitdaging is de snelheid waarmee goede video’s afgewerkt en online moeten komen. In combinatie met de drukte en onvoorspelbaarheid van festivals is dit niet altijd gemakkelijk. Goed kunnen improviseren en communiceren is key. Ik werkte als regisseur en reporter. Mijn vaste cameraman was Glenn en de beelden werden gemonteerd door het team Kameraki.

Bedankt: Glenn Verdickt, Bob Geraets en Kameraki

Studio Brussel – Girls Talk

2 Reeksen van 5 video’s voor Youtube

Voor vrouwendag produceerde ik samen met Stephanie Coorevits twee reeksen van 5 video’s van ‘Girls Talk’. Ik deed zowel de regie, bediende de camera en deed de montage. Het is een nieuw concept dat we in samenwerking met Studio Brussel ontwikkelden, waarbij  we ons afvroegen waarover vrouwen écht met hun beste vriendin praten.

Het slaat aan omdat de vrouwen er heel écht, open en grappig in overkomen. De eerste reeks werd gepost op Internationale Vrouwendag, wat een perfecte aanleiding was. Het was in een mum van tijd de meest bekeken video-reeks (na Thuis) op OpenVRT.

Bedankt: Stephanie Coorevits en Brecht Vaes

Eén – Eurovisiesongfestival

20 social video’s en 1 documentaire voor Eén.be

In de aanloop van het Eurovisiesongfestival maakte ik explainer videos met Peter Van de Veire over het muziekfestival. En ik ging twee weken mee naar de finale in Lissabon om tijdens de repetities en optredens door een unieke blik achter de schermen te geven. Elke dag postten we een dagboekvideo en een leuke deelbare social video. Ik filmde en monteerde elke dag 2 video’s af (in het hotel of op de bus) en filmde ondertussen extra interviews en behind-the-scenes voor een exclusieve, filmische documentaire van 15 minuten. Die werd ook ter plekke afgemonteerd en gepubliceerd. Sennek ging helaas niet door naar de finale, maar veroverde door de warme video’s wel de harten van Vlaanderen en Europa.

Laura vertelde achteraf over onze intense samenwerking dat ze toch helemaal zichzelf kon zijn in de video’s dankzij mijn zeer persoonlijke aanpak. Alsof ze de camera niet meer opmerkte tussen ons. Dat vond ik een mooi compliment.

Bedankt: Nikolaas Dewilde, Peter Van de Veire en Laura Groeseneken

Even tussendoor: wat doe ik niet?

Je krijgt met deze voorbeelden al een idee van wat ik graag maak en waar ik voor sta. Ik zie graag fijne, relevante en waardevolle verhalen over inspirerende mensen. Of leuke snackable video content met een originele invalshoek. Ik weet ondertussen ook heel goed waar ik niet aan wil meewerken. Dus hiervoor vraag je me beter niet.

Het is fake.

Ik maak geen advertenties die ik zelf niet zou willen zien, die perfectie willen uitstralen of een leugen zijn. Of énkel mooie beelden, maar geen inhoud. Ik zoek steeds naar authenticiteit en waarachtigheid. Naar herkenbaarheid en emotionele connectie.

Het is onrespectvol.

Ik haak af wanneer video’s gebruikt worden om bepaalde mensen of groepen uit te lachen of in een slecht daglicht te stellen. Ik hou wél van humor, maar ik wil steeds positieve verhalen vertellen. Ik wil alle mensen die ik voor de camera breng trots maken.

“Dat kan niet.”

Ik werk het liefst met mensen die oplossingsgericht zijn en mee durven dromen dat alles mogelijk is.

Studio Brussel – Campagne videoreeks Warmathon

10 video’s voor Youtube en televisie

Voor de Warmathon, de loopwedstrijd voor de Warmste Week van Music For Life, maakte ik een reeks portretten van Belgische winnaars van Olympisch Goud.

Bedankt: Stijn Vlaeminck

Studio 100 – Ghost Rockers Gitaarlessen

20 video’s voor Youtube

In deze speciaal voor youtube gemaakte videolessen leert Jonas van Ghost Rockers kinderen gitaar spelen.

Door de enorm goeie voorbereiding zijn we erin geslaagd deze videoreeks van 20 video’s op één dag op te nemen en in één week af te monteren. Door elke week een nieuwe video posten kreeg het Youtube kanaal 20 weken lang videocontent. Een hoge return on investment.

Bedankt: Eveline Lemahieu en Juan Gerlo

Njam! – The Honey Project

20 video’s voor Youtube

Chocolatier Dominique Persoone heeft bijenkasten op z’n dak. Voor het youtube-kanaal van Njam! maakten we een reeks video’s over imkeren. En met de zelfgemaakte honing maakten we heerlijke recept video’s.

Bedankt: Dominique Persoone en Eveline Lemahieu

Studio 100 – Lolly Lolbroek Youtube spelletjes

26 ‘uitbeeldfloeps’ en ‘quizfloeps’ voor Youtube

Lolly Lolbroek is een Studio 100 reeks. Hiervoor maakten we 25 interactieve video’s waar de kinderen konden meespelen. Enkele quizvragen over de afleveringen. En extra spelletjes waar de doelgroep gretig naar gekeken en op gereageerd heeft!

Bedankt: Eveline Lemahieu

Studio Brussel – De Nieuwe Lichting (1e editie)

20 video’s voor Youtube

Voor de eerste editie van De Nieuwe Lichting, toen nog uitgezonden op OP12 maakte ik 20 portretten van de bands die deelnamen. Onder andere Tout Va Bien zat hiertussen.

Bedankt: Magazinski!

Bart Peeters – Videoclips

5 videoclips voor social media en youtube

Ik maakte enkele videoclips en concertopnames voor Bart Peeters.

Bedankt: Bart en Stijn Peeters

We bedenken samen nieuwe formats of invalshoeken.

Brainstorms

Het tv-programma Sorry voor Alles werd bedacht door Kamiel De Bruyne. Dat heb ik samen met een top-team onder leiding van Ellen Vanhove mee verder ontwikkeld en ook mee geregisseerd. Ik heb hier geleerd dat alles staat of valt met een goed idee. Ik hou ervan om me uit te leven op een briefing. En die te vertalen naar frisse concepten, verhalen, campagnes en stories. Ik ontwikkel voor Medialaan nieuwe programma’s met de creatieve cel FC Panache. En ik schuif bij Eén-online (VRT) ook geregeld mee aan de brainstormtafel.

Dit heb ik mee bedacht

Tv: Magazinski, Ooit Komt het Goed, #Juliezoekteenlief, Sorry Voor Alles, Make Belgium Great Again.

Online:Girls Talk,  Bart&Siska, At The Festivals, video’s voor o.a. eigen youtube-kanaal, Studio Brussel, Studio 100, Njam!, Blind Getrouwd, HLN

Ik gebruik dit materiaal voor jouw video’s.

Sony FS7 II

[/fusion_title][fusion_text]

Professionele documentaire / reality camera. Met mogelijkheid tot 4K en 120 frames per second. Wisselbare fotolenzen. Levert prachtige beelden in SLOG3 af zodat er veel mogelijk is in kleuren-postproductie. De codec is perfect voor een makkelijke postproductie-workflow bijvoorbeeld voor VRT / Medialaan. Met draadloze monitor voor regisseur/reporter.

Sony A7SII

Mijn flexibele compacte B-roll camera. Voor reportage of commercial. Voor video of stills. Kleurprofiel past perfect bij de FS7. Tot 100 fps slowmotion. Kan met volledig uitgebouwde rig, maar is vooral handheld voor extremere situaties.

Geluidsstudio

Ik beschik over een soundproof voice-over studio. Neumann TLM 102 & AT4040. Geoptimaliseerd voor stemmenwerk voor (radio, web en televisie-) reclame of documentaires. Ook podcast opnames kunnen. Op reportage gebruik ik Sennheiser MKH-60. Een draadloze handheld microfoon voor straatinterviews. Of een draadloze dasspeldmicrofoon voor interviews en reality.

Bedankt voor het vertrouwen:

Ik ben cameraman voor human-interest programma’s (Over de streep, Als je me echt zou kennen, Ooit Komt Het Goed, All you need is Jani, Karen&Decoster), mooie portretten (Magazinski). Of regisseer en draai rubrieken (Summerproof en Normale Mensen), of EFP’s (Van Gils en Gasten, Café Corsari, Bart&Siska, Ketnet, Beste Kijkers, Panorama). Of videoclips (Thuis Kerstclip, Bart Peeters, NoMoBS, Tout Va Bien), of video content creator voor youtube (K3 zkt K3, SBS Belgium, Radio 1, Studio100, Alaska-TV, Pukkelpop, Njam). Of werk als videographer (Sanoma, BBDO, Studio Brussel, Telenet, Broektoe), of ga undercover (Sorry Voor Alles, #JulieZoekteenLief & Ooit Komt Het Goed)
nl_NLNederlands
fr_FRFrançais en_USEnglish de_DEDeutsch nl_NLNederlands
Scroll naar top