De top 10 van beste voice-over artiesten

Volgens Top10Archive zijn dit de beste voice-over artiesten.

Het youtube-kanaal Top10Archive verzamelde in dit filmpje uit 2015 de top tien van de beste voice-over acteurs voor televisie, gaming en films.

10. Robin Williams

Robin was een enorm getalenteerde voice-actor voor komedies, dramafilms en romantiek. Met zijn stem als grootste plus kon hij gekke typetjes doen. Enkele zijn Misses Doubtfire, Popeye, en de Geest van Aladdin.

9. James Jonah Cummings

Deze acteur heeft een lange lijst van voice-over opdrachten op zijn palmares. Zowel in games, fims en zelfs pretparken hoor je zijn voice-over stem. Hij is bijvoorbeeld ook de ste Tiger en Winnie de Pooh.

8. Tara Strong

Hello Kitty is een van de animaties waarvoor Tara de voice-over stem insprak. Ze is een actrice in films, maar heeft toch vooral een talent voor animatiefilms stemmetjes. Powerpuff girls, Futurama, en Inspector Gadget zijn enkele voorbeelden.

7. Hank Azaria

Deed de stem in The Smurfs, en doet ook videogames. Maar hij is vooral bekend van The Simpsons. Hij doet al mee vanaf seizoen 1 als Apu, Dr Nick, Toughman en Lou…

6. William Richard West

West is vooral bekend van Buggs Bunny en Elmer fudd. Maar ook als voice-over van de vele typetjes in Futurama. Dough Funny van Dough is ook door deze voice over artiest ingesproken.

5. James Earl Jones

Een van Star Wars meest gekende stemmen, Darth Vader. Maar ook sprak deze acteur enkele bekende Amerikaanse reclamespots in.

4. Seth McFarlane

Sinds 1995 is McFarlane al actief als onder andere storyboard artiest en schrijver. Hij is bekend van Family Guy. Hij schreef het mee. En was de stem van Peter, Stewie, Bryan Griffin. Ook bekend van The Cleveland show. En de stem van de bekendste beer Ted.

3. Morgan Freeman

Een groot voorbeeld is acteur en voice-over stemacteur Morgan Freeman. Weinigen zo goed als deze man. Hij straalt met zijn stem autoriteit uit en zijn stem wordt gebruikt in natuurdocumentaires. Hij heeft een iconische stem.

2. Don LaFontaine

Als je de alombekende¬†“In a World” movie trailer stem nog nooit gehoord hebt, dan moet je de video zeker bekijken. Don LaFontaine is een legende in de voice-over trailer wereld. Maar hij deed ook commercials en game-aankondigingen.

1. Mel Blanc

Gestart in 1927 deed de voice-over van 1000en stemmen enorm veel verschillende stemmen. Voor Warner Brothers werkte deze stem veel. Onder andere enkele van de bekendste Looney Tunes-karakters hebben zijn voice-over stem.

Meer blog-artikelen

Ik leg je stap voor stap uit hoe je zelf kan voice-over worden. Van je eerste demo tot het inrichten van je homestudio. Tips over stem- en microfoontechniek. En hoe vind je voice-over werk?