Wanneer kies je voor een vrouwelijke voice-over of mannelijke stem?

Vrouwelijke voice-over of mannelijke voice-over?

Wat werkt het best?

Je hebt een fijne dienst, een leuk product. En je hebt een video gemaakt om dat in de verf te zetten. Je wil daar graag een voice-over bij. Maar kies je nu het beste voor een mannelijke commentaarstem? Of een vrouwelijke stemactrice? Welke aanpak zal het beste werken?

De juiste stem

Persoonlijk denk ik dat de enige belangrijke factor de boodschap is. En dat de tekst daarbij ingelezen wordt door een mannelijke voice-over, of door een vrouwelijke stem, dat is volgens mij bijzaak.

Je zou kunnen redeneren dat je als vrouw sneller aangesproken wordt door een vrouw. En mannen zich beter identificeren met mannen.

Men zegt soms dat mannelijke voice-over’s betrouwbaarde, professioneler en aanweziger klinken. En vrouwelijke voice-overs sympathieker en aantrekkelijker.

Maar daar stap ik van af. Reclame voor scheermesjes kan voor mij net zo goed door een vrouw worden ingesproken. En reclame over make-up door een man. Het is 2020. Laat ons niet te veel in hokjes denken.

Kies dus gewoon voor een stem waar je je goed bij voelt. Of wat je het fijnst vind klinken. Het gaat dus vooral over het juiste gevoel oproepen bij je kijker. En de boodschap goed overbrengen. En dat kan alleen een professionele voice-over. Man of vrouw, dat is bijzaak.

Wil je een proefopname?

Laat mij dan een proefopname van je script inlezen. Helemaal gratis en vrijblijvend. En een tip: vraag je proefopname ook bij andere voice-over stemmen aan. Mannen of vrouwen. En beslis daarna wat het beste bij je video past.

Meer blog-artikelen

Ik leg je stap voor stap uit hoe je zelf kan voice-over worden. Van je eerste demo tot het inrichten van je homestudio. Tips over stem- en microfoontechniek. En hoe vind je voice-over werk?

Ontvang een gratis proefopname

Ik spreek gratis en vrijblijvend een stukje uit uw script in. Zo weet u zeker of mijn stem bij uw project past.