Veelgestelde vragen bij het bestellen van een Vlaamse voice-over.

Boekt u voor het eerste een Vlaamse voice-over? Dan kan het best spannend zijn. Ik vat hieronder enkele veelgestelde vragen samen. Maar ik ben uiteraard ook beschikbaar om u persoonlijk verder te helpen! 

U kan erg eenvoudig een Vlaamse voice-over opname bestellen.

In drie eenvoudige stappen heeft u uw voice-over opname al in uw mailbox.

  1. Vul in het formulier hierboven uw projectgegevens in. Welk soort opdracht is het? Wat is het script? 
  2. Ik maak indien gewenst een gratis proefopname voor u. Dat kunt u een beetje vergelijken met een staaltje uit een verfwinkel. U hoort meteen of mijn stem matcht met uw project. U kan deze castingtape ook bezorgen aan uw eigen opdrachtgever. Het geeft u ook de kans om zeer specifieke regie-aanwijzingen of feedback te geven. Bijvoorbeeld over de tone-of-voice, intonatie, enthousiasme, of uitspraak van moeilijke woorden. 
  3. Gaat u akkoord met de gratis voice-over proefoname? Top! Dan ontvangt u een digitale offerte. Hiervoor werk ik samen met het voice-over agency Voices.be. In de e-mail die u ontvangt staan de prijs- en levervoorwaarden transparant uitgelegd. U kunt eenvoudig online afrekenen.  Daarna maak ik uw voice-over opname volgens uw briefing. Eventueel kant u tijdens de opname ook live meeluisteren via Zoom of Skype en kunt u live regisseren.
De prijs voor een Vlaamse voice-over opname start al vanaf €50 voor een regionale radiospot.

De prijs voor uw voice-over opname is afhankelijk van 3 factoren.

  1. De lengte van de tekst: hierbij baseer ik me op het aantal in te spreken woorden.
  2. Het bereik: zal de radio- of tv commercial lokaal, regionaal, nationaal of wereldwijd ingezt worden?
  3. De looptijd: hoelang zal de voice-over met advertentiebudget ingezet worden? Het commerciële gebruiksrecht van een voice-over opname is standaard 1 jaar. Daarna kan een repeat-fee aangerekend worden. Dat bedrag is tussen 25% en 50% van het oorspronkelijke factuurbedrag. Een full-buyout is gelijk aan 5 jaar repeat-fee en is in sommige gevallen mogelijk.

Wat ook soms meespeelt is exclusiviteit. Ik geef u een voorbeeldje. Als een groot automerk voor een landelijke tv-campagne een voice-over stem inhuurt, kan deze stem gevraagd worden om gedurende de volledige looptijd van de campagne geen voice-over werk te doen voor concurrerende automerken. Deze reclamebureaus betalen dan een extra exclusiviteits-fee bovenop het geleverde werk, omdat de stemacteur op deze manier ook ander inspreekwerk misloopt.

Mijn Vlaamse voice-over tarieven vindt u trouwens helder en transparant terug op de website. U klikt de soort opdracht aan en vult vervolgens uw tekst in. De prijs wordt automatisch berekend.

Een voice-over opname is snel klaar. U ontvangt de audio opnames reeds de volgende werkdag.

Is uw voice-over opdracht erg dringend? Gezien ik fulltime werk als Vlaamse voice-over ben ik elke dag in de studio. Uw tekst kan dus al binnen enkele uren ingesproken worden. Een strakke deadline? Belt u me in dat geval even op: dat communiceert het makkelijkst.

Geen zorgen!

Een goeie briefing is belangrijk. Welke tone-of-voice wil je dat ik gebruik? Zakelijk, energiek, gevoelig, blij of neutraal? Indien je dat wenst ontvang je enkele verschillende takes. Met een licht andere tone-of-voice. Je kan ook verwijzen naar een van de demo’s. Dan weet ik precies hoe je wilt dat het klinkt.

Ben je na de opname nog niet helemaal overtuigd? Dan overleggen we even hoe het beter kan. En dan ontvang je gratis een nieuwe opname met de regie-aanwijzingen! Geen enkel probleem. Het is niet omdat we niet samen in de studio zitten, dat het geen fijne samenwerking kan zijn!

Ja, dat kan.

Bij elke demo staat een downloadknop. 

Eigenlijk niet.

Bij een boeking verwacht ik dat de tekst definitief is. Een woord kan soms in de opname wijzigen, omdat het zo lekkerder klinkt. Maar als je de tekst inhoudelijk wilt wijzigen na de oplevering, zal er opnieuw een minimale inspreek-fee aangerekend worden. Twijfel je? Laat me dan de tekst inspreken in een live-sessie, dan hoor je meteen of het goed zit en kan je nog enkele woorden wisselen.

Ja, gezellig!

Neem er alvast een koffie bij. Je kan een zoom-link ontvangen om de sessie in mijn studio te volgen of te regisseren vanop afstand. Dan hoor je en zie je mij live jouw teksten inspreken en kan je richtlijnen geven.  Hiervoor zoeken we samen een geschikt moment in onze agenda’s. Tot binnenkort!