Sean Gray trekt de wereld rond als voice-over.

Sean Gray is een Engelse voice-over die lang in Nederland heeft gewoond. Maar sinds kort is hij een DIGITAL VOMAD. Als voice-over wil hij de wereld ontdekken. Met een zeer mobiele studio. Ik zoek ‘m op in Berlijn, waar hij op dit moment woont en werkt.

Hoe benoem je jouw voice-over demo’s?

Ik kreeg een tijd geleden een gouden tip. Ik benoemde mijn demo’s verkeerd. Een fout die me misschien geld en werk kostte. In deze video leg ik uit hoe je je demo’s goed kan benoemen. Maak jij vanaf nu ook de shift?

Durf je eerste stap zetten als voice-over!

Wil je graag voice-over worden? Dan houdt er je waarschijnlijk vanalles tegen. Wat is nu het eerste dat je moet doen? In deze video leg ik uit hoe ik zelf begonnen ben en spoor ik je aan om dat ook te doen!

Wat motiveert je om voice-over te worden?

Als je graag voice-over wil worden, of eender welke droom hebt, moet je op zoek gaan naar je motivatie? Waarom wil je dat graag doen? En dat weten helpt je om je droom te bereiken! Bij mij is het gevoel van vrijheid de reden waarom ik elke dag doorzet.

Trucje voor stressvrije voice-over stemaudities.

Slaat de stress op je stem? Zwetende handen, smak-geluiden en een trillende stem als je een auditie moet doen? Of een voice-over moet opnemen in een opnamestudio? Dan helpen deze twee simpele trucjes om je stress weg te nemen en te ontspannen.

20 apps voor freelance voice-overs

Ik toon je de 20 apps die ik elke dag gebruik als freelance voice-over stem. Omdat ik graag apps gebruik. En omdat ik graag automatisatie heb.

Teveel galm? Verbeter je akoestiek!

Zit er teveel galm in jouw voice-over opname? In deze video leg ik je uit wat akoestiek is en geef ik een aantal tips om je voice-over opname nog beter te maken.

Welke microfoon is geschikt voor voice-overs?

Om stemopnames te maken heb je enkele mogelijkheden, maar welke is de beste? Ik vergelijk 5 verschillende microfoons en vertel je welke ik persoonlijk de beste vind om te gebruiken als voice-over microfoon.

Wat is een goede voice-over?

Enkele weken geleden stelde Mathias mij enkele vragen voor zijn eindwerk. Ik kreeg de simpele vraag: ‘Wat is een goede voice-over?’. En ik wou het antwoord even delen.

Hoe doe je voice-over pickups?

Het gebeurt vaak als je vanuit je homestudio voice-over teksten inleest en doorstuurt naar de klant. Een foute uitspraak, een verkeerde intonatie, een andere stemkleur bij een bepaald stukje. Of soms heeft de klant een stukje tekst gewijzigd en vragen ze een retake of pickup. Vandaag had ik deze vraag – en ik toon je …

Hoe doe je voice-over pickups? Read More »

nl_NLNederlands
fr_FRFrançais en_USEnglish de_DEDeutsch nl_NLNederlands
Scroll naar top