Krantenartikel

Dit artikel verscheen in de krant Het Nieuwsblad op 09/12/2014

Voor Wervikaan Johfrah Lefebvre gaat in januari een droom in vervulling. Dan mag hij de documentairereeks Islands on the edge op Canvas inspreken.

Daar droomt hij al van sinds hij in het middelbaar zat. ‘Ik ben zelf op zoek gegaan naar de juiste persoon bij de VRT om me in te lijven. De VRT heeft zo haar vaste stemmen, maar na het volgen van een stemtraining en wat aandringen, mocht ik langsgaan voor een test. Makkelijk was het niet, want ze zijn heel streng. Elk woord moet je goed uitspreken’, aldus Johfrah.

Toen hij hoorde dat hij een natuurdocumentaire mocht inspreken, kon Johfrah zijn geluk niet op. Hij heeft een grote passie voor mooie stemmen. ‘Het is heel raar maar als ik naar een documentaire kijk, heb ik altijd meer aandacht voor de stem die ze inleest dan voor de inhoud. Andere mensen vallen in slaap van documentaires, maar ik word er stil van als ze goed zijn ingesproken.’

De jonge stemacteur heeft ook enkele helden in het vak. ‘Vic De Wachter heeft een supermooie stem. Peter Cremers ook. Hij werkt vaak achter de schermen, maar dat is voor mij echt dé Vlaamse documentairestem.’

Als stemacteur kan je ook geld verdienen met reclamespots en daar leent Johfrah ook weleens zijn stem aan. Maar zijn voorkeur gaat uit naar verhalen vertellen. ‘Voor mij is het belangrijk dat wat ik vertel ook interessant is. Ik wil mensen inspireren en dingen bijbrengen.’

Wanneer de reeks Islands on the edge zal worden uitgezonden, is nog niet bekend.

Categorieën: Over mij

Johfrah Lefebvre

Ik werk als regisseur en voice-over stem. Vanuit mijn homestudio in Brussel lees ik dagelijks met plezier teksten in voor bedrijfsfilms, radio- of televisiereclames. En ik schrijf erover op mijn blog.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *