Deze 2 boeken helpen je om voice-over te worden.

Goed Gestemd en Klink Klaar zijn twee boeken die je gelezen moet hebben!

Goed Gestemd door Christel Lacroix

In dit boek helpt Christel Lacroix je op weg naar een gezonde en aangenaam klinkende stem. Er is ook een bijhorende cd vol praktische oefeningen , ingelezen door vertrouwde radio – en televisie-stemmen van VRT, zoals Wim De Vilder, Kobe Ilsen, Indra Dewitte, Christophe Lambrecht, Cath Luyten en vele andere. Een toegankelijk boek met leuke oefeningen voor een mooie uitspraak , een gezonde stem en een aangename intonatie en presentatie.

Klink Klaar door Bernadette Timmermans

Hoe zeg je het en vooral hoe zeg je het goed? Daar komt techniek aan te pas. De stem is tenslotte een spier en die kun je trainen. Klink klaar is de eerste praktische uitspraak- en intonatiegids voor het Nederlands, cd incluis. Voor wie welbegrepen door het leven wil gaan. En zeker voor wie ‘werkt’ met zijn stem: radio- en televisiemedewerkers, acteurs, leraren, logopedisten, politici, advocaten, publieke sprekers allerhande…
Deze editie is volledig herwerkt en goed aangedikt. Met veel meer oefeningen voor de precieze kaakval, het trefzeker lippenwerk, een veerkrachtige articulatie en een slimme intonatie: ze maken je verstaanbaar én zorgen ervoor dat je toehoorders aan je lippen blijven hangen. De kenmerken van de regionale articulatie voor de 5 provincies worden uitgebreid geïllustreerd, zodat je gewapend een informele en vlotte standaardtaal kan hanteren. Er zijn ook ‘tips & tricks’ voor een goede presentatie. De cd is opgefrist met nieuwe VRT-stemmen. Door woorden en zinnen na te zeggen, krijg je gaandeweg meer controle over je stem, uitspraak en intonatie. Het vraagt oefening en inzet. Maar dat is tegelijk goed nieuws: je kunt het leren!

Op zoek naar een voice-over stem voor je project?

Vraag dan gerust een gratis vrijblijvende proefopname aan.

Meer blog-artikelen

Ik leg je stap voor stap uit hoe je zelf kan voice-over worden. Van je eerste demo tot het inrichten van je homestudio. Tips over stem- en microfoontechniek. En hoe vind je voice-over werk?

Ontvang een gratis proefopname

Ik spreek gratis en vrijblijvend een stukje uit uw script in. Zo weet u zeker of mijn stem bij uw project past.